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is no inherent contradiction between above mentioned clarification

d the provision m3de in p:ra 3.8 of AICTE GazelLe Notihcation dated

Dr, Predccp C.
Aaslstant Dlrector I

F.No. 27lP&,AP I Pay I ot I 2o2o-21 / 213 (Oct.)

t5.10.2020

Maj. S.M. Par har,

General

Association Gazetted Offi cers Tcchnical Education,

of Technologr (Govt, of NCT of Delhi),

Pusa, New hi- 1 100 i2
nal eror ln Sr. No.7 in AICTE NotlflcaUon dated 2Oth May 2O2O

- rcg.

Sir,

Please refer

noted above.

your letter no. AGOTE l2ol9l137 dated 05. t0.2O2O on the subject

The matter as been examincd with reference to the anomaly pointed out by you

in your above menti letter. In this connection, it is mentioned that in terms of para 3.8

of AICTE Gazette N fication dated O4.O1.2016 it was made clear that to move to AGP

ment of Ph,D. will be necessary in respect o[ those faculty membersRs.9,000/- the requi

who join service after sth March 20lO which is the date of publication of 6'h CPC AICTE

Gazette Notification d ed 05.03.20 i0. lt is thus clear that the condition of Ph.D. for the above

purpose was not tory for those joining service prior to Sth March 20 i0. Representations

condition of Ph.D. should a-lso be relaxed/ warved in respect of those

Pusa Institu

were received that tht

faculty members a-lso

request was to dispen

o had joined the service after 5'h March 20 10. In other words, the

with Ure requirement of Ph.D. for all thgfaculty'members to move to

AGP Rs.9,000/- 4) irrespective of their date of joining.

Incidentally,

giving clarification on

etc. and accordingJY it

the above issue was consiclered by the experts corrunittee set up for

issues/anomaiics in 6'h Ct'C pcrtaining to qualificaUons' pay scaies

has been clarillcd vidc Sl. No. 7 that there will be no relaxation in the

t for Ph.D clegree for the promotion in the grade of Rs'9'oOO/- w'e'f'
mandatory requi

5,i' March 2OIO.

issued vide SI. No. 7

lEtx:'



I

04,0I .2016 both have

no dilference. The inevr

joining service after Stt'

will continue to be

they satisfy other

04.0r.2016.

ln view of

vide Sl. No. 7 of AI

override the provision

notification dated 08. I

joined service before

(Stage-a) will continue

Gazette NotificaLion d

getting AGP Rs.9,000/

after 5u'March 2OlO,

This issues
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Shri. Ashwini Kumar
Dy, Director (Sect.
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New Delhi 110034

be read together harmoniously and the outcome of tl.e sarne makes

conclusion is that no relaxation in Ph'D- can be given for those

20l0andfor,thosewhojoinedServicePriorto5.]'March20l0

to AGP Rs.9,000/- (Stage-4) even without earning Ph'D' provided

tsasmentionedinpara3.8ofGazetteNotificationdated

it is quite clear that there is no ernbiguity ih the clarification issued

Gazette Notification dated 20.05.2020 and it does not in aly way

ich are quite explicit in para 3.8 of Annexure-ll in AICTE Gazette

l.2ol2 and is still in force. The cases of faculty members who had

March 2010 and are otherwtse eligible to move to AGP Rs'9,000/-

be processed as per the provisions mentioned in para 3.8 of AICTE

O4.Ol .2016.lt may thus be corrcluded that Ph.D. requirement for

is essential only for those faculty members who have joined service

th the approval of the Competent Authority.

Yours ithfully,

(Prade p C. Bhaskarf

sa-l

ch)

irectorate of
ucation.
tampura,


